Engineering

Medanco helpt u verder met uitgebreide kennis op het gebied van product engineering, rubber en kunststof materialen, tooling en de diverse productie technologieën. 

Idee

Idee

U heeft een idee. Maar hoe dit te ontwikkelen tot een maakbaar product? Medanco kan u perfect ondersteunen en helpen bij het ontwikkelen van uw idee tot het ontwerp van een product door middel van kennis over verschillende materialen en (productie) technieken.

Ontwerp

Ontwerp

Samen met u kunnen wij ervoor zorgen dat uw ontwerp werkelijkheid kan worden door middel van een uitgebreid arsenaal van perfecte materialen en technieken voor uw toekomstige product. Medanco beschikt over diepgaande kennis en ervaring met toepassing van verschillende materiaal- en techniekeigenschappen. Indien gewenst kunnen we 3d samples verzorgen. Toleranties voor de rubber producten zijn volgens de ISO-3302-1 standaard en voor spuitgiet producten gebruiken we DIN16742. 

Download

Gereedschap

Gereedschap

Bij zowel kunststof spuitgieten als rubber persen zijn gereedschappen noodzakelijk. Deze maakt Medanco niet zelf. We werken samen met een selecte groep gereedschapsmakers die perfecte kwaliteit leveren tegen marktconforme prijzen. Onze insteek is hier dat we geen concessies willen doen op gebied van kwaliteit.

Materialen

Materialen

Voor het maken van een product zijn natuurlijk materialen nodig. Medanco werkt met verschillende materialen met ieder andere eigenschappen, van rubber-materialen tot thermoplastische-materialen. Medanco heeft de kennis, ervaring en machines om de materialen te verwerken. Medanco heeft ook een rubber afdeling, daar verwerken we, met behulp van verschillende persen en gespecialiseerd personeel, alle synthetische rubbers en silicone. Klant specifieke oplossingen voor een customized rubber (compound) kunnen bij Medanco ontwikkeld worden.

Voor de semi-conductor markt heeft Medanco grade 2 materialen die geen uitgassing (out gassing) geven ontwikkeld.

Voor meer informatie over (gangbare) rubber, TPE en kunststof materialen en hun eigenschappen en mogelijkheden hebben we deze in een document geplaatst met hieronder de link.

Download

Product vrijgave en meten

Product vrijgave en meten

Een belangrijke schakel in het engineerings proces is de vrijgave van een product. Dit houdt in dat de geometrie van een product moet voldoen aan de eisen van de klant, ook bij seriematige productie. Om product- en procesvalidatie te verkrijgen wordt alle benodigde documentatie door Medanco verzorgt.  Medanco beschikt daarvoor ook over zeer moderne meetapparatuur. Hiermee kan elke geometrie van het product gemeten worden. Ook 3d contouren waar met behulp van een optische scanner de geometrie exact gemeten kan worden.

Medanco levert conform ISO13485:2016 de benodigde informatie conform de MDR eisen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Steeds vaker moet worden nagedacht over de duurzaamheid van het productieproces zelf en de producten. De mogelijkheden hiervoor zijn de laatste jaren sterk uitgebreid. 

Voor kunststoffen zijn de mogelijkheden die Medanco gebruikt:

  • tijdens productie zelf al verwerken van de (proces-)uitval en aanspuitingen (malen)
  • inzet van post consumer recycelde of post industrial recycelde materialen
  • inzet van renewable materialen die gemaakt worden uit gerecycelde grondstoffen (interessant voor medical producten)
  • inzamalen van procesuitval voor input van post industrial recyclede materialen (zie foto hiernaast)
  • inzet van biologisch afbreekbare kunststoffen
  • product ontwerpen volgens design for sustainability regels.

Bij rubber zijn er ook legio mogelijkheden om de productie te verduurzamen, denk aan:

  • andere oplossing bedenken dan het inzetten van het te maken product door deze bijv. multi use te maken i.p.v. single use of door deze lichter te maken waardoor minder rubber benodigd is
  • product na gebruik opnieuw (deels) kunnen opwerken in een nieuw product (recycling). Het mooiste is natuurlijk dat het in hetzelfde product weer wordt gebruikt, maar kan ook in een laagwaardigere toepassing zijn
  • bio based grondstoffen inzetten in de grondstof van het rubber compound.

Neem contact op met Medanco voor de mogelijkheden.